Direct een elektricien nodig in Veghel?Bel 0492 213 107Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Veghel, hoofdvestiging Helmond
Wat te doen bij een stroomstoringRedactie, 6 februari 2024
Hulp nodig bij een stroomstoring? FB Services helpt u verder in Veghel!

Op het moment dat u aan het koken bent, kan het erg frustrerend zijn wanneer de stroom plotseling uitvalt. Wanneer u aan het klussen bent in huis en ineens is er geen stroom meer, kan dat erg hinderlijk zijn. Wanneer u te maken krijgt met een stroomstoring, is dat nooit fijn en wilt u dit snel laten oplossen.

Tips om een stroomstoring te verhelpen

Het is verstandig om bij een stroomstoring als eerste de stekkerproef uit te voeren. Het achterhalen van een defect apparaat of elektrische aansluiting kan gemakkelijk gebeuren door middel van de stekkerproef. Het uitvoeren van de stekkerproef neemt gemiddeld zo'n 10 minuten in beslag, maar dit kan iets langer of korter duren afhankelijk van de grootte van uw huis en het aantal apparaten dat u gebruikt.

Als u hier zelf niet mee vertrouwd bent, kunt u het beste een professionele elektricien inschakelen. Let wel op: als het om een kapot apparaat gaat, kunnen de kosten van de elektricien hoog oplopen. Dit heeft te maken met het feit dat de elektricien bij u is geweest en kosten heeft gemaakt terwijl u het probleem ook zelf had kunnen verhelpen.

Identificeer het defecte apparaat tijdens een stroomstoring

Zet alle groepen in de meterkast uit of verwijder de zekeringen van de groepen. Haal alle stekkers uit de stopcontacten in het hele huis. Zet de aardlekschakelaar en de groepen in de meterkast weer aan.

Plaats de stekker één voor één terug in het stopcontact en schakel deze dan één voor één weer in. Wacht tot het apparaat volledig is aangezet voordat u doorgaat naar het volgende apparaat. Als het probleem zich voordoet bij het aanzetten van een specifiek apparaat, is dat apparaat de oorzaak.

Indien het probleem niet te herleiden is naar de apparaten, dan zit het in de installatie. Indien dat gebeurt, kunt u het beste een erkende elektricien raadplegen om het probleem voor u op te lossen. Het is niet verstandig om zelf te proberen aangezien het werken met elektriciteit gevaarlijk kan zijn.

Zoeken

Snel een medewerker spreken?Bel 0492 213 107

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!