Direct een elektricien nodig in Veghel?Bel 0492 213 107Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Veghel, hoofdvestiging Helmond
Het plaatsen van krachtstroom in uw woningRedactie, 11 maart 2024
Krachtstroom aanleggen laat u doen door een ervaren elektricien van FB Services.

Verlangt u naar een rustgevende ervaring in uw eigen jacuzzi of sauna?Bent u overgestapt op een elektrische auto en wilt u een oplaadpunt voor uw deur installeren?Zowel voor het genieten van uw eigen jacuzzi of sauna als het opladen van uw elektrische auto heeft u krachtstroom nodig.

Om uw apparaten te kunnen benutten, dient u krachtstroom te laten aanleggen. Bij het installeren van krachtstroom is het van belang om goed op de hoogte te zijn. Het is verstandig om altijd een professional in te schakelen voor het aanleggen van krachtstroom.

Hoe werkt krachtstroom precies?

Om apparaten te laten werken die extra vermogen vereisen, is krachtstroom van 380 volt vereist. Apparaten zoals warmtepompen, enkele elektrische fornuizen, zware machines in werkplaatsen en laadpunten voor elektrische auto's maken gebruik van krachtstroom. Als je krachtstroom gebruikt, heb je een speciaal stopcontact met vier draden waar spanning op staat nodig, in tegenstelling tot de gebruikelijke 230 volt.

Het laten aanleggen van krachtstroom in uw woning

Wanneer een elektricien krachtstroom in uw huis aanlegt, doorloopt hij verschillende fasen. Een deskundige monteur plaatst de krachtgroep achter de aardlekschakelaar. Als uw huis nog een 1-fase hoofdschakelaar heeft, dient deze mogelijk te worden vervangen door een 3-fasen hoofdschakelaar.

Om de 3-fasen hoofdschakelaar goed te laten functioneren, is het nodig om de aansluiting te verzwaren bij de netbeheerder. Wanneer krachtstroom wordt aangelegd, wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep apart zijn. Wanneer er krachtstroom aangelegd wordt, wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep apart zijn.

Wanneer u een laadpaal heeft en gebruik wilt maken van krachtstroom, moet de kabel vaak naar buiten gebracht worden. Om de kabel te beschermen, wordt meestal een ijzeren mantel gebruikt, wat de kosten wat verhoogt. Het is belangrijk om te benadrukken dat niet alle apparaten krachtstroom nodig hebben, afhankelijk van de eisen van uw apparatuur.

Aanvraag doen?

Houd bij het aanvragen van een deskundige voor het installeren van krachtstroom onderstaande checklist in gedachten. Welke apparaten heb je die krachtstroom nodig hebben? Waar komt elk apparaat te staan?Hoe is uw elektriciteitsmeterkast samengesteld? In welk jaar is uw huis opgeleverd?

Het installeren van krachtstroom is een delicate taak en dient te worden uitgevoerd door een professional. Het is van groot belang om goed geïnformeerd te zijn en samen te werken met een deskundige professional voor een geslaagde installatie. Voor een precieze prijsopgave op maat kunt u het beste contact opnemen met een professionele elektricien.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0492 213 107

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!