Direct een elektricien nodig in Veghel?Bel 0492 213 107Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Veghel, hoofdvestiging Helmond
Voorkom brandgevaar door overbelasting van de elektriciteitRedactie, 12 april 2024
FB Services: uw elektricien in Veghel en omgeving!

Het maximale vermogen dat elke groep in de groepenkast kan leveren is 3. 600 WattAls er meerdere apparaten op dezelfde groep zijn aangesloten en deze verbruiken meer stroom dan toegestaan?Als dit gebeurt, zullen de stoppen eruit springen wanneer alle apparaten tegelijkertijd aan staan

Als het gevraagde vermogen hoger is dan het maximaal toegestane vermogen, kan de groep overbelast raken. Als één groot apparaat te veel stroom nodig heeft en dit niet geleverd kan worden, kan er overbelasting ontstaan in de groep. Wanneer de elektriciteit overbelast is, kan dit leiden tot brandgevaar omdat de draden en stekkers warm worden.

Bij overschrijding van het maximale vermogen zal de groep automatisch worden uitgeschakeld om overbelasting te voorkomen. Hierdoor is overbelasting uitgesloten en kunt u met een gerust hart uw apparaten gebruiken. Een handige manier om overbelasting te voorkomen, is door extra groepen aan de groepenkast toe te voegen.

Koken zonder zorgen met behulp van inductie

Als u milieubewust wilt koken met elektriciteit, is inductie de beste optie. Deze plaat heeft een hoog stroomverbruik, maar er wordt vrijwel geen energie verspild tijdens het kookproces. In vergelijking met gas, waarbij veel meer gas verloren gaat, is inductie een veel efficiëntere optie.

Uw groepenkast laten aanpassen bij plaatsen van zonnepanelen

Als u overweegt om zonnepanelen op uw dak te laten plaatsen, kan het soms noodzakelijk zijn om uw groepenkast uit te breiden. Het hangt af van de type omvormer welke bij de panelen hoort. Anders dan wat veel mensen denken, wordt bepaald of uw groepenkast moet worden uitgebreid door het type omvormer en niet het aantal panelen.

Laat de groepenkast vervangen of uitbreiden door een gecertificeerde professional

Heeft u vaak last van stroomstoringen door overbelasting op de groepenkast?Het wordt aanbevolen om een erkende elektricien in te schakelen voor het uitbreiden van de groepenkast. Dit is geen klus voor doe-het-zelvers, omdat het werken met elektriciteit gevaarlijk kan zijn.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0492 213 107

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!